25 september 2019

Geachte collega's,

Op dinsdag 12 november 2019 organiseren de afdelingen Kaakchirurgie en Bijzondere Tandheelkunde van het Amphia Ziekenhuis een klinische avond met als thema:

‘Het kind in beeld’

De bijeenkomst duurt van 20.00 tot 22.00 uur en u bent vanaf 19.30 uur van harte welkom op de locatie Molengracht in Breda in het Kenniscentrum.

Ilona Engel-Meijers en Eelco Bergsma zullen deze avond in een tweetal presentaties laten zien hoe belangrijk een multidisciplinaire aanpak is bij de behandeling van onze jongste patiënten.  

Programma

19:30 uur            Ontvangst met koffie / thee

20:00 uur           Opening

20:05 uur          “de jonge patiënt extra belicht” door Ilona Engel-Meijers  

21:05 uur             Pauze

21:20 uur           ‘het kind in multidisciplinair beeld’
                              door Ilona Engel-Meijers en EelcoBergsma

22:00 uur           Afsluiting met borrel

 

Locatie: Kenniscentrum Amphia ziekenhuis, locatie Molengracht 21 Breda.

U kunt zich voor deze avond per e-mail aanmelden bij het secretariaat CBT@amphia.nl

Met vriendelijke groet,

 

Namens afdelingen

CBT                                                                                              MKA

P.A.L. Mel                                                                                          A.J. Kouwenberg

 

 

Naar overzicht

Eelco Bergsma

Eelco Bergsma

Eelco Bergsma is na de afronding van zijn tandheelkunde opleiding in 1990 gepromoveerd en is daarna geneeskunde gaan studeren met nagenoeg gelijktijdig zijn specialisatie tot MKA-chirurg. Vanaf 2001 is hij werkzaam als MKA-chirurg in het Amphia ziekenhuis in Breda. De aandachtsgebieden van Eelco zijn implantologie en pre-implantologische chirurgie, orthognatische chirurgie, kaakgewrichtsafwijkingen en trauma/orbita. Eelco is tevens geregistreerd implantoloog bij de NVOI waar hij zich ook geruime tijd als voorzitter voor de vereniging heeft ingezet. Op dit moment is Eelco actief bestuurslid van de NvMKA. Daarnaast is hij sinds december 2015 opleider AIOS vanuit Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Ilona Engel-Meijers

Ilona Engel-Meijers

Ilona Engel-Meijers studeerde in 2006 af als tandarts aan het Academisch Centrum Tandheelkunde (ACTA) te Amsterdam en startte in 2007 met een Master Pedodontologie welke zij in 2011 met succes afrondde. Op dit moment werkt Ilona als tandarts-pedodontoloog op het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde (CBT) van het Amphia Ziekenthuis Breda, het CBT Amarant te Tilburg en in de verwijspraktijk voor kindertandheelkunde Boxtel. Naast haar klinische werkzaamheden is Ilona sinds 2018 ook actief als bestuurslid van het Centraal Overleg Bijzondere Tandheelkunde (Cobijt).