13 juni 2016

Tijdens deze avond, georganiseerd door Zeelandcare en Straumann, voerden kaakchirurgen Pieter Schoen en Alexander Hutsebaut een implantaatbehandeling uit bij twee patiënten. De ingrepen vonden op de polikliniek plaats en werden live weergeven op een groot scherm in de Pieter Vijnzaal op de Zorgboulevaart. 

De aanwezigen konden op locatie direct terecht met vragen die kaakchirurg Xavier Degraeve vanuit de zaal via de live verbinding aan de opererende kaakchirurg stelde. De antwoorden van de kaakchirurgen op de polikliniek waren dankzij de verbinding direct te horen in de Pieter Vijnzaal. Kaakchirurg Xavier Degraeve gaf vervolgens in de zaal verdere toelichting op de antwoorden van de opererende kaakchirurgen. 

De live chirurgie werd gefilmd en gelivestreamed door Roosen Media, waardoor ook niet aanwezige tandartsen vanuit huis de operaties konden volgen. De avond was bedoeld voor doorverwijzers en zorgverleners die betrokken zijn bij het proces dat na de implantaatbehandeling volgt. Hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een kroon, brug of kunstgebit op de implantaat.

ImplantaatbehandelingEen tandheelkundig implantaat is een kunstwortel die de kaakchirurg in de kaak plaatst. Tandimplantaten vervangen ontbrekende tanden of kiezen zonder dat andere tanden of kiezen bij de oplossing van het probleem worden betrokken. Eigen tanden of kiezen blijven op deze manier gespaard. Implantaten vervangen niet alleen tanden en kiezen maar ook wortels. Zo blijft de contour van de kaak en het tandvlees beter intact.

 

Naar overzicht