Wortelpuntbehandeling

Een ontstoken wortelpunt kan veel pijn geven. Vaak is een ontstoken wortelpunt een gevolg van een eerdere behandeling bij de tandarts. Wanneer een gat of vulling te groot wordt en dicht bij de zenuw komt gaat deze dood door irritatie. De tandarts behandelt de dode zenuw door middel van een wortelkanaalbehandeling. Hierbij maakt de tandarts de tand of kies van binnen schoon. Het kan echter voorkomen dat het voor de tandarts onmogelijk is de tand of kies schoon te krijgen. Dit komt in de meeste gevallen door de vorm van het zenuwkanaal. Restanten van de dode zenuw kunnen hierdoor blijven zitten. Deze restanten gaan vaak na enkele jaren ontsteken. Dit noemen we een ontsteking aan de wortelpunt.
Cijfer 7.3

Ingezonden door Romeijn op 02-07-2020

De specialist is zeker chirurgisch vaardig maar communicatief laat het wat te wensen over. De specialist verstrekt nauwelijks informatie voor, tijdens en na de behandeling. Een kort ja of nee is alles. Het voelt alsof er niet serieus naar je geluisterd wordt. Uitleg over de behandeling wordt niet gegeven. Je krijgt verdoving en ze loopt direct weer weg. Ook na de behandeling neemt de specialist geen afscheid. Alweer vertrokken naar de volgende patiënt. Geen gelegenheid tot vragen stellen. Het lijkt wel of we weer in de vorige eeuw zijn beland. Geen cliënt centred care in ieder geval. De assisterende verpleegkundige heeft mij wel veel informatie kunnen geven en vragen kunnen beantwoorden.

Lees verder

Cijfer 9.3

Ingezonden door Niet openbaar op 02-07-2020

Als je veel pijn hebt, is het super dat je nog dezelfde dag terecht kunt bij de kaakchirurg. Niemand vindt een bezoek aan de kaakchirurg echt prettig, maar als het moet, dan was de behandeling hier snel, de arts rustig en doortastend en het zorgpersoneel zeer aardig.

Lees verder

Cijfer 8

Ingezonden door Conny Sijlmans op 30-06-2020

De behandeling zelf ( wortelpuntoperatie) deed echt pijn, dat verwachtte ik niet.. Ik kan op zo n moment niet helpen dat ik fysiek reageer als er van die pijnscheuten door je kaak gaan. Ik werd gelukkig bij verdoofd. Het leek een beetje de hel... Maar ik verwachtte dat de napijn heel erg zou zijn en dat viel in eerste instantie mee. ( woensdagnamiddag geholpen)Eerste dagen geen pijnstilling genomen omdat het draaglijk was. Vanaf zondag ging het meer zeer doen en ben wat pijnstilling gaan nemen gedurende enkele dagen maar dat hielp niet echt, de zwellingen veranderden steeds en maandags bijna een week na ingreep. werden mijn lippen aan een kant dik en ontstond er zo n harde schijf in mijn mond en werd wat huiverig.. Deze schijf verdween weer na enkele dagen , en al met al na 11 dagen was het een eind over!

Lees verder

Cijfer 8.3

Ingezonden door J. H.Lorier op 29-06-2020

Dikke pluim voor specialist en medewerkers. Zeer kundig. Duidelijke uitleg wat er gaat gebeuren voor en tijdens de behandeling. Behandeling viel erg mee. Totaal geen pijn.

Lees verder

Cijfer 9.2

Ingezonden door Niet openbaar op 26-06-2020

Kundige en rustige kaakchirurg die alles goed uitlegt. De assistentes zijn geweldig en stellen je op je gemak. Heel fijn bij een stressvolle ingreep

Lees verder