Cijfer 8.7 Bekijk beoordelingen

Wat is een implantaat?

Een tandheelkundig implantaat is een kunstwortel die de kaakchirurg in uw kaak plaatst. De meeste implantaten zien eruit als een schroefje en zijn gemaakt van titanium. Titanium is een lichaamsvriendelijk materiaal dat zich goed aan uw bot hecht. De kaakchirurg kan op deze implantaat een kroon, brug of kunstgebit bevestigen. Hierdoor kunt u weer gemakkelijk praten, lachen en eten wat u lekker vindt.

Hoe werkt een implantaatbehandeling?

Een implantaatbehandeling begint MKA groep altijd met een kennismakingsconsult. Tijdens dit consult kunt u kennis maken met de kaakchirurg die u gaat behandelen. Vervolgens kijkt de kaakchirurg tijdens een mondonderzoek of u over voldoende kaakbot beschikt om een implantaat te kunnen plaatsen. Dit gebeurt met behulp van een röntgenscan van uw kaak. Hierna stelt de kaakchirurg een geschikt behandelplan op. Uiteraard bespreekt de chirurg dit plan met u. Beschikt u niet over voldoende kaakbot? In dit geval kunt u bij MKA groep ook terecht voor een botopbouw behandeling.

De voordelen van implantaten

Het grote voordeel van implantaten is dat de behandeling zich beperkt tot waar het probleem zich voordoet. Implantaten vervangen alleen ontbrekende tanden of kiezen zonder dat andere tanden of kiezen bij de oplossing van het probleem worden betrokken. Uw eigen tanden en kiezen worden bovendien gespaard. Dit is een enorm voordeel op lange termijn voor uw mond in z’n geheel. Implantaten vervangen niet alleen tanden en kiezen maar ook wortels. De contour van de kaak en het tandvlees blijven daardoor beter intact. Zelfs na jaren zal niemand zien dat het niet uw eigen tanden en/of kiezen zijn. Dit zijn grote voordelen ten opzichte van een gewone brug of een frame prothese.

Wanneer kan een kroon, brug of kunstgebit op de implantaten worden bevestigd?

Het kan ongeveer twee tot zes maanden duren voordat het kaakbot zich hecht aan het implantaat. De kaakchirurg bepaalt hoelang de periode van het vastgroeien dient te zijn. Hierna kan er een kroon, brug of kunstgebit op de implantaten worden geplaatst.

Hoelang gaan de implantaten mee?

Met een goede mondhygiëne en nazorg gaan uw implantaten zeer lang mee. De kaakchirurg en mondhygiënist zullen u hier meer informatie over verschaffen.

Meer informatie over tandimplantaten?

Heeft u na het lezen hiervan nog vragen over het plaatsen van tandimplantaten? Dan kunt u contact opnemen met ons patiënt contact centrum via het telefoonnummer 088 190 190 1 (lokaal tarief) of mailadres info@mkagroep.nl.
 

 

Maak een afspraak Prijzen Zorgverzekering Wachttijden