Cijfer 8.7 Bekijk beoordelingen

De behandeling van een gaatje in de bovenkaak

De kaakchirurg dicht het gaatje in de bovenkaak onder plaatselijke verdoving. Hij sluit het gaatje met behulp van een tandvleeslapje. Hierna hecht de kaakchirurg het wondje met materiaal dat niet vanzelf oplost. De kaakchirurg verwijdert de hechtingen tijdens een latere behandeling. Het dichten van een gaatje in de bovenkaak duurt ongeveer een kwartier.

Nadat het gaatje is gedicht

De eerste vier uur na de ingreep mag u niet eten en geen zeer warme, koude of alcoholhoudende dranken nuttigen. De plaatselijke verdoving zal na twee tot vier uur zijn uitgewerkt. Klachten zoals een dikke wang, een blauwgele verkleuring en een verminderde mondopening zijn normaal. Tevens mag u de eerste 24 uur de mond niet schoonspoelen. Na deze eerste dag dient u de mond te spoelen met het voorgeschreven mondspoelmiddel. De eerste twee dagen na de behandeling kan er wat bloed uit de neus komen. Het is belangrijk dat u de eerste twee weken na de behandeling drukverschillen tussen de neus en mond vermijdt. Dit kunt u doen door niet hard te blazen, zuigen of snuiten.

Voor een volledige beschrijving van de nazorg is het verstandig de informatie die u krijgt voor de behandeling goed door te lezen.

Meer informatie over een gaatje in de bovenkaak

Heeft u na het lezen hiervan nog vragen over de behandeling van een gaatje in de bovenkaak? Dan kunt u contact opnemen met ons patiënt contact centrum via het telefoonnummer 088 190 190 1 (lokaal tarief) of mailadres info@mkagroep.nl.
 

 

Maak een afspraak Prijzen Zorgverzekering Wachttijden