Cijfer 8.8 Bekijk beoordelingen

Klachten die vaak voorkomen door verstandskiezen zijn:

  • Doordat er een ruimtegebrek ontstaat voor de verstandskiezen is het lastig om het gebit goed te reinigen.
  • Middels de druk van de verstandskiezen kan er een onregelmatige tandstand ontstaan. Zelfs wanneer u eerder al een beugel heeft gehad.

Wanneer kan een kaakchirurg uw verstandskiezen trekken?

Het trekken of laten verwijderen van verstandskiezen vindt meestal plaats tussen het 15e en 25e levensjaar. Op deze leeftijd heeft u vaak minder last van klachten na de behandeling van de kaakchirurg. Bovendien verloopt de verwijdering en de genezing sneller. Vaak heeft u nog geen aantasting van het tandvlees of de buurkiezen.

Het laten trekken van een verstandskies

In de meeste gevallen neemt de kaakchirurg een röntgenfoto voordat hij de verstandskies trekt. De kaakchirurg bekijkt de foto en zal de behandeling met u bespreken. Onder plaatselijke verdoving zal de kaakchirurg uw verstandskies verwijderen. Voordat de kaakchirurg u gaat behandelen moet de verdoving eerst even inwerken. Tijdens de behandeling zult u geen pijn voelen dankzij de verdoving. U voelt wel dat er iets gaande is, zoals het trillen van de boor. Wanneer de verstandskies getrokken is, hecht de kaakchirurg het wondje met oplosbare hechtingen. Deze hechtingen lossen na ongeveer twee weken vanzelf op. De behandeling duurt gemiddeld een kwartier.

 

Afbeelding
Verstandskies trekken

Waar moet u na het trekken van de verstandskies rekening mee houden?

Als de verstandskies getrokken is, dan mag u de eerste vier uur niet eten. Maar u mag ook geen zeer warme, koude of alcoholhoudende dranken nuttigen. De plaatselijke verdoving is na twee tot vier uur uitgewerkt. Gedurende de eerste 24 uur mag u de mond niet schoonspoelen of het wondje aanraken met uw vinger. Een schone mond geneest sneller dan een vieze. Na de eerste dag dient u uw mond gedurende een week te spoelen met het voorgeschreven mondspoel middel. Het is normaal dat u na de verwijdering van uw verstandskies bij de kaakchirurg pijn ervaart. Deze pijn kunt u goed bestrijden met de voorgeschreven pijnstillers. Wij raden u aan de eerste dagen de pijnstillers volgens de voorschriften te gebruiken.

Welke klachten kunt u na het trekken van de verstandskies ervaren?

Het is normaal dat u na het trekken van een verstandskies bij de kaakchirurg een dikke wang, een blauwgele verkleuring en een verminderde mondopening heeft. Na de behandeling krijgt u ijs mee om de zwelling van de wang iets tegen te gaan. Schrik er niet van als u de eerste dagen na de behandeling koorts heeft. Stijgt de koorts boven de 39 graden, of duurt de koorts langer dan vijf dagen? Neem dan contact op met MKA Groep via telefoonnummer 088 - 190 190 1.

Meer informatie over het trekken van verstandskiezen?

Heeft u na het lezen van deze pagina nog vragen over het laten trekken van een verstandskies? Dan kunt u contact opnemen met ons patiënt contact centrum via het telefoonnummer 088 190 190 1 (lokaal tarief) of mailadres info@mkagroep.nl.

Maak een afspraak Prijzen Zorgverzekering Wachttijden