Cijfer 8.8 Bekijk beoordelingen

Heeft u een ontstoken wortelpunt? Bij MKA groep behandelt de kaakchirurg een ontsteking aan de wortelpunt met een wortelpuntoperatie.

Wat kan de kaakchirurg voor u betekenen?

Een wortelpuntbehandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Tijdens de behandeling verwijdert de kaakchirurg de wortelpunt om zo het ontstoken weefsel weg te nemen. De kaakchirurg sluit hierna het zenuwkanaal af door een vulling in de wortelpunt aan te brengen. Tot slot hecht de kaakchirurg het tandvlees met oplosbare hechtingen. Deze verdwijnen na ongeveer twee weken vanzelf. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten.

Na de wortelpuntbehandeling

Na de wortelpuntbehandeling mag u de eerste vier uur niet eten en geen zeer warme, koude of alcoholhoudende dranken nuttigen. De plaatselijke verdoving werkt uit na twee tot vier uur. De eerste 24 uur na de behandeling mag u de mond niet schoonspoelen. Vanaf 24 uur na de behandeling dient u 2x per dag te spoelen gedurende 30 seconden. Spoelen ná de maaltijd  met een maatdop onverdunde spoelvloeistof gedurende 10 dagen.

Schrik niet wanneer u een dikke wang, een blauwgele verkleuring of een verminderde mondopening opmerkt na de behandeling, dit zijn normale gevolgen. Ze verdwijnen na drie tot vijf dagen vanzelf. Om de zwelling tegen te gaan kunt u de wang eventueel koelen met een cold pack.

Voor een volledige beschrijving van de nazorg is het verstandig de informatie die u krijgt voor de behandeling goed door te lezen.

Meer informatie over een wortelpuntbehandeling

Heeft u na het lezen hiervan nog vragen over de wortelpuntbehandeling? Dan kunt u contact opnemen met ons patiënt contact centrum via het telefoonnummer 088 190 190 1 (lokaal tarief) of mailadres info@mkagroep.nl.
 

 

Maak een afspraak Prijzen Zorgverzekering Wachttijden