Cijfer 8.3 Bekijk beoordelingen

Afwijkingen van de slijmvliezen in de mond kunnen zich op veel verschillende manieren voordoen. Zo zijn er witte afwijkingen, rood-blauwe afwijkingen, donkere afwijkingen, wratachtige afwijkingen, afwijkingen met blaasjes en afwijkingen met wondjes. Ook een zwelling van de lippen is mogelijk het gevolg van een slijmvliesafwijking. Elke afwijking kent een specifieke behandeling. De kaakchirurg bespreekt de behandeling van tevoren met u. Voor het stellen van de diagnose is het noodzakelijk dat u een eventuele medicatielijst meeneemt naar de afspraak.

De behandeling van een slijmvliesafwijking bij de kaakchirurg

De kaakchirurg neemt in de meeste gevallen eerst een proefstukje uit het afwijkende slijmvlies om een definitieve diagnose te kunnen stellen. Het biopt wordt naar het laboratorium verzonden voor nader onderzoek. Nadat de kaakchirurg de uitslag heeft ontvangen en de definitieve diagnose gesteld heeft, kunt u worden behandelen. Deze behandeling gebeurt in sommige gevallen door middel van medicijnen. In andere gevallen is het nodig een afwijking operatief of met lasertherapie te behandelen. Een operatieve behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving.

Voor een volledige beschrijving van de nazorg is het verstandig de informatie die u krijgt voor de behandeling goed door te lezen.

Meer informatie over slijmvliesafwijkingen

Heeft u na het lezen hiervan nog vragen over de behandeling van slijmvliesafwijkingen? Dan kunt u contact opnemen met ons patiënt contact centrum via het telefoonnummer 088 190 190 1 (lokaal tarief) of mailadres info@mkagroep.nl.
 

 

Maak een afspraak Prijzen Zorgverzekering Wachttijden