Cijfer 8.3 Bekijk beoordelingen

Afwijkingen van de slijmvliezen in de mond kunnen zich op veel verschillende manieren voordoen. Zo zijn er witte afwijkingen, rood-blauwe afwijkingen, donkere afwijkingen, wratachtige afwijkingen, afwijkingen met blaasjes en afwijkingen met wondjes. Ook een zwelling van de lippen is mogelijk het gevolg van een slijmvliesafwijking. Elke afwijking kent een specifieke behandeling. De kaakchirurg bespreekt de behandeling van tevoren met u.

De behandeling van een slijmvliesafwijking bij de kaakchirurg

De kaakchirurg neemt in de meeste gevallen eerst een proefstukje uit het afwijkende slijmvlies om een definitieve diagnose te kunnen stellen. Nadat hij de definitieve diagnose heeft gesteld kan de kaakchirurg u behandelen. Deze behandeling gebeurt in sommige gevallen door middel van medicijnen. In andere gevallen is het nodig een afwijking operatief of met lasertherapie te behandelen. Een operatieve behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving.

Meer informatie over slijmvliesafwijkingen

Heeft u na het lezen hiervan nog vragen over de behandeling van slijmvliesafwijkingen? Dan kunt u contact opnemen met ons patiënt contact centrum via het telefoonnummer 088 190 190 1 (lokaal tarief) of mailadres info@mkagroep.nl.
 

 

Maak een afspraak Prijzen Zorgverzekering Wachttijden