Cijfer 7.5 Bekijk beoordelingen

Hoe lang duurt het doorkomen van een verstandskies?

Het proces van een doorkomende verstandskies verschilt heel erg per persoon. Bij sommige mensen verloopt dit proces zonder problemen, hebben zij nauwelijks klachten en komen de verstandskiezen snel door. Maar bij andere personen komen de verstandskiezen helemaal niet door. Als de verstandskiezen wel doorkomen, dan duurt dat in de meeste gevallen 2 tot 3 jaar. De tijdsduur is sterk afhankelijk van onder andere de genetische aanleg van de persoon.

Kunt u merken dat er een verstandskies doorkomt?

Een doorkomende verstandskies kan in sommige gevallen veel pijn veroorzaken. Tegenwoordig hebben mensen smallere kaken dan vroeger waardoor er weinig ruimte is ver de verstandskies. Vanwege het gebrek aan ruimte is het mogelijk dat een verstandskies maar half doorkomt of scheef groeit. Door de scheefstaande verstandskies kan men problemen krijgen met kauwen en/of het gebit kan niet goed meer sluiten. Maar door het ruimtegebrek in de kaak, kan de verstandskies ook tegen andere tanden en kiezen aandrukken. Dit kan ook veel pijn veroorzaken.

Afbeelding
Doorkomende verstandskies

Welke problemen ontstaan er bij een doorkomende verstandskies?

  • Pijn bij doorkomende verstandskiezen;
  • Ontstekingen in het tandvlees;
  • Er kunnen gaatjes ontstaan in de kiezen ervoor;
  • Het wordt lastig om het gebit schoon te houden.

Wat moet u doen bij veel pijn en klachten?

Als u veel pijn en klachten ervaart bij een doorkomende verstandskies, dan is het verstandig om contact op te nemen met een kaakchirurg. De kaakchirurg kan de verstandskiezen verwijderen die de klachten in uw mond veroorzaken. Op de website van MKA groep kunt u eenvoudig online een afspraak inplannen. U kunt ook telefonisch contact opnemen via het telefoonnummer 088 190 190 1.

Maak een afspraak Prijzen Zorgverzekering Wachttijden