Ziekenhuizen en zorgverzekeraars maken afspraken (een contract) met elkaar over de kosten. Het overgrote deel van de zorg die MKA groep biedt, is verzekerde zorg. Heeft uw zorgverzekeraar geen contract met MKA groep, dan kan dat gevolgen hebben voor uw vergoeding. Het is belangrijk dat u hierover goed geïnformeerd bent.

U bent goed geïnformeerd wanneer u de volgende checklist kunt afvinken:
 

  1. U bent nagegaan of uw zorgverzekeraar een contract heeft met MKA groep.
    Lees meer over gecontracteerde zorgverzekeraars.
  2. U goed in uw polis heeft gekeken voor de vergoeding van uw behandeling.
     
  3. U op de hoogte bent van uw eigen risico.
    In 2024 is het verplicht (wettelijk) eigen risico € 385,-. Het kan zijn dat u gekozen heeft voor een vrijwillig hoger eigen risico.

Prijzen

In onze prijslijsten vindt u de prijzen voor behandelingen. Om de juiste prijs voor een behandeling te kunnen vinden, heeft u de zorgproductcode nodig. Deze zorgproductcode kunt u vragen aan uw medisch specialist of het patiënt contact centrum via telefoonnummer 088 190 190 1 (lokaal tarief). De juiste prijs bij deze code kunt u terugvinden in onderstaande prijslijst.

MKA groep passantentarieven 2024

Wilt u uw afspraak annuleren of verzetten?

Afspraken moeten uiterlijk 24 uur voor de afspraak/ behandeling geannuleerd worden. Bij het niet annuleren of bij annuleringen binnen 24 uur voor de afspraak brengt MKA groep voor de gereserveerde tijd kosten in rekening.  Uw zorgverzekeraar vergoedt deze kosten niet. Als een afspraak niet doorgaat omdat de patiënt niet aanwezig is, staat een behandelkamer leeg. Er staat een team klaar, dat in deze tijd geen zorg kan verlenen. Dit kost een praktijk veel geld. Daarnaast hadden we graag een andere patiënt van dienst willen zijn. Ons beleid is conform de richtlijnen van de KNMT (Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde).

Afspraken die om welke reden dan ook niet kunnen doorgaan, dienen bij voorkeur 24 uur voorafgaand aan de afspraak telefonisch te worden geannuleerd. Mocht MKA groep vanwege weekend of feestdagen gesloten zijn, dan kunt u bij uitzondering een e-mail zenden aan: info@mkagroep.nl
 

Hoe hoog zijn de kosten als u zich niet tijdig afmeld?

MKA groep berekent standaard voor een niet nagekomen afspraak € 56,13 exclusief BTW aan u door. Voor een niet nagekomen afspraak voor sedatie- of OK-ingreep brengen wij € 254,18 exclusief BTW in rekening.

Indien u een openstaande rekening heeft bij MKA groep zijn wij genoodzaakt in beginsel alleen een nieuwe (vervolg)afspraak in te plannen als u de openstaande rekening(en) heeft voldaan.

Gecontracteerde verzekeraars