Wat te doen tegen pijn aan de verstandskies?

Heeft u pijn of klachten bij een doorkomende verstandskies? Of heeft u net een of meerdere verstandskiezen laten verwijderen door de kaakchirurg? Pijn is altijd ongewenst.

Bij pijn aan een doorkomende verstandskies is het belangrijk om eerst een afspraak te maken met uw tandarts. Waarschijnlijk wordt er voor gekozen u door te verwijzen naar de kaakchirurg.

Zijn uw verstandskiezen verwijderd door de kaakchirurg? Dan is de plaatselijke verdoving na 2 tot 4 uur uitgewerkt en daarna kan er pijn ontstaan. Als u hier last van heeft kunt u de pijn het beste bestrijden met de pijnstillers die zijn voorgeschreven of geadviseerd.

In sommige gevallen kunt u last krijgen van oorpijn. De oorpijn kan veroorzaakt worden door de wond in uw mond. Ook in dit geval kunt u pijnstillers gebruiken. De pijnstillers kunt u het beste innemen voordat de verdoving is uitgewerkt.

Na enkele dagen zal de pijn afnemen. Als dit niet het geval is en na 5 dagen heeft u nog steeds klachten? Neem dan contact op met MKA groep via 088-1 901 901

Veel gestelde vragen over het verwijderen van een verstandskies