J.P. Verweij
Cijfer 8.6 Bekijk beoordelingen

Dr. J.P. Verweij

Kaakchirurg West-Brabant
BIG-registratie(s)
69917621501 / 49917621502

 

Dr. J.P. Verweij werkt als kaakchirurg en implantoloog bij MKA groep op de locaties in West-Brabant. Zijn aandachtsgebieden zijn implantologie, pre-implantologische chirurgie, chirurgische orthodontie, orthognathe chirurgie, botpathologie en traumatologie.

 

Zijn specialisatie tot MKA-chirurg vond plaats in het Leids Universitair Medisch Centrum in Leiden en het Spaarne Gasthuis in Haarlem. Daarnaast deed hij wetenschappelijk onderzoek, hetgeen geresulteerd heeft in zijn proefschrift 'Bilateral sagittal split osteotomy, risk factors for complications and predictability of the splitter-separator technique'. Hij is auteur van meerdere wetenschappelijke publicaties in internationale tijdschriften over o.a. orthognathe chirurgie, transplantatie van tanden en kiezen en het gebruik van 3D-technieken binnen de MKA-chirurgie.

Kaakchirurg

Een kaakchirurg is een arts die afwijkingen in en rondom de mond, het aangezicht en de hals behandelt. Verstandskiezen, ontstekingen en kaakgewrichtsafwijkingen zijn voorbeelden van vakgebieden waar een kaakchirurg zich mee bezig houdt. De kaakchirurg bezit naast een tandartsdiploma ook een artsdiploma. Het werkterrein van de kaakchirurg bevindt zich namelijk op het raakvlak van de tandheelkunde en de geneeskunde.