J.P.B. Bouwman
Cijfer 9 Bekijk beoordelingen

Dr. J.P.B. Bouwman

Kaakchirurg Zeeland
BIG-registratie(s)
79020225402

 

Kaakchirurg Joppe Bouwman studeerde Tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Utrecht.  Nadat hij in 1983 afstudeerde specialiseerde hij zich in de kaakchirurgie aan het VUmc in Amsterdam.  Joppe Bouwman promoveerde in 1995 op ‘Osteosyntheses in mandibular osteotomies’.  Hij was meer dan 27 jaar werkzaam in de maatschap MKA Kennemerland.  Hij was tevens voorzitter van de medische staf in de periode van fusie (2011-2014) van twee regionale ziekenhuizen: het Kennemer Gasthuis en het Spaarne Ziekenhuis tot het Spaarne Gasthuis (2015).

Joppe Bouwman is een all-round kaakchirurg met aandachtsgebieden  implantologie en ook dentogene sinusitiden. Sinds 1 juli 2018 is hij voor MKA groep werkzaam.

 

Joppe Bouwman is als waarnemend kaakchirurg werkzaam op de locaties in Zeeland.

Kaakchirurg

Een kaakchirurg is een arts die afwijkingen in en rondom de mond, het aangezicht en de hals behandelt. Verstandskiezen, ontstekingen en kaakgewrichtsafwijkingen zijn voorbeelden van vakgebieden waar een kaakchirurg zich mee bezig houdt. De kaakchirurg bezit naast een tandartsdiploma ook een artsdiploma. Het werkterrein van de kaakchirurg bevindt zich namelijk op het raakvlak van de tandheelkunde en de geneeskunde.