Dr. P.J. Schoen, Kaakchirurg Zeeland
Cijfer 8.9 Bekijk beoordelingen

Dr. P.J. Schoen

Kaakchirurg Zeeland
BIG-registratie(s)
99029143701 / 79029143702

 

Kaakchirurg dr. P.J.. Schoen studeerde Geneeskunde en Tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn specialistenopleiding tot kaakchirurg volgde hij in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en voltooide hij in 1996. Na een aantal jaren als staflid in het UMCG te hebben gewerkt in combinatie met wetenschappelijk onderzoek, is hij sinds 2003 werkzaam als kaakchirurg in Zeeland. Zijn wetenschappelijke onderzoek rondde hij in 2006 af met een promotie met het proefschrift 'Oral and Maxillofacial Rehabilitation of Head and Neck Cancer Patients'.

Zijn aandachtsgebieden zijn: implantologie, met name in de esthetische zone, en pre-implantologische chirurgie, botpathologie en traumatologie. Hij is erkend als implantoloog NVOI.

Dr. P.J. Schoen is werkzaam op de locaties Poelendaelesingel Middelburg, Victoria Kliniek in Zierikzee en ADRZ in Goes.

Kaakchirurg

Een kaakchirurg is een arts die afwijkingen in en rondom de mond, het aangezicht en de hals behandelt. Verstandskiezen, ontstekingen en kaakgewrichtsafwijkingen zijn voorbeelden van vakgebieden waar een kaakchirurg zich mee bezig houdt. De kaakchirurg bezit naast een tandartsdiploma ook een artsdiploma. Het werkterrein van de kaakchirurg bevindt zich namelijk op het raakvlak van de tandheelkunde en de geneeskunde.