Wat kost het verwijderen van een verstandskies?

Bij het verwijderen van één verstandskies moet u rekening houden met een bedrag van ± € 235,-. Als u twee verstandskiezen laat verwijderen, liggen de kosten op ongeveer € 470,-. U dient ook rekening te houden met de kosten voor het eventuele intake gesprek en het laten maken van een röntgenfoto. De exacte kosten voor het trekken van de verstandskies zijn afhankelijk van de noodzakelijke handelingen. In de meeste gevallen moet u de verstandskies laten trekken in het ziekenhuis bij een kaakchirurg.

Wat zijn de kosten voor andere kaakchirurgische behandelingen?

Naast het trekken of verwijderen van verstandskiezen zijn er nog meer kaakchirurgische ingrepen. Hierbij kunt u denken aan het behandelen van slijmvliesafwijkingen of het plaatsen van implantaten. Als u exact wilt weten wat een een specifieke behandeling bij de kaakchirurg kost, kijk dan eens op onze prijzen en vergoedingen pagina. Op deze pagina kunt u de meest actuele prijslijsten (in PDF formaat) vinden voor behandelingen op het gebied van kaakchirurgie en mondhygiëne.

Als uw verstandskies wordt getrokken, wordt dat vergoedt door de zorgverzekering?

Als de behandeling wordt uitgevoerd door een kaakchirurg, worden de kosten altijd vergoed vanuit de basisverzekering. De basiszorg (met uitzondering van eigen risico) wordt altijd vergoed door uw zorgverzekeraar.

Afbeelding
Verstandskies trekken kosten

Veel gestelde vragen over het verwijderen van een verstandskies