X.L.Y. Degraeve
Cijfer 8.8 Bekijk beoordelingen

X.L.Y. Degraeve

Kaakchirurg Zeeland
BIG-registratie(s)
89911177402

 

Kaakchirurg Xavier Degraeve studeerde Geneeskunde (voltooid in 2003). Hij behaalde de titel als arts cum laude. Xavier volgde de opleiding Tandheelkunde (voltooid in 2006) aan de Katholieke Universiteit Leuven. Ook deze titel behaalde hij cum laude. Van 2006 tot 2010 werkte hij als assistent Stomatologie / Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie in het Algemeen Ziekenhuis St. Jan (Brugge), Algemeen Ziekenhuis Imelda (Bonheiden), Universitair Ziekenhuis Leuven (Leuven) en Algemeen Ziekenhuis Rijnstate (Arnhem). Tevens voltooide hij in deze periode zijn academisering tot specialist in de Stomatologie met bijzondere beroepsbekwaamheid in de Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie.

Xavier Degraeve is werkzaam op de locaties ADRZ in Goes, Zuidlandstraat in Terneuzen als ook ZorgSaam St. Antonius in Oostburg en De Honte in Terneuzen.

Kaakchirurg

Een kaakchirurg is een arts die afwijkingen in en rondom de mond, het aangezicht en de hals behandelt. Verstandskiezen, ontstekingen en kaakgewrichtsafwijkingen zijn voorbeelden van vakgebieden waar een kaakchirurg zich mee bezig houdt. De kaakchirurg bezit naast een tandartsdiploma ook een artsdiploma. Het werkterrein van de kaakchirurg bevindt zich namelijk op het raakvlak van de tandheelkunde en de geneeskunde.